Op dinsdag 8 november om 15u wordt door de burgemeester van Aalst Christophe D’Haese de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe ultramoderne gebouw van vis- en delicatessenbedrijf NV De Troyer in de Waterkeringsstraat 20 te Erembodegem ( Industrieterrein ZUID IV)

Met dit nieuwe gebouw zal NV De Troyer eindelijk kunnen terugkeren naar zijn roots in Aalst.  In 2008 moest het bedrijf wegens de sterke expansie noodgedwongen verhuizen naar een groter pand in Oordegem (4000m²). Maar ook dat pand was na enkele jaren niet meer geschikt om aan de expansie van het bedrijf en de technische evolutie op het vlak van voedselveiligheid tegemoet te komen. In 2014 werd het plan opgevat om een totale nieuwbouw te realiseren.

©Jean-Pierre Swirko

De Troyer doet vandaag een beroep op 43 VTE voor zijn dagelijkse uitleveringen van vis en delicatessen. Met 17 koelwagens bestrijkt het een groot deel van België en richt zich naar restaurants, cateraars, vishandels, bedrijfskeukens en iedereen die professioneel met voeding bezig is. Heel wat toprestaurants geven dagelijks hun vertrouwen aan het bedrijf. Ook in de sociale sector (rusthuizen, ziekenhuizen,…) en de overheid speelt NV De Troyer steeds meer een belangrijke rol.

De nieuwbouw is dan ook een garantie op continuïteit en groei. Het bedrijf hoopt om de komende jaren het personeelsbestand de komende jaren verder te laten groeien tot een 50 tal VTE ’s en rekent op een omzetgroei van 40 % de komende drie jaar.

©Jean-Pierre Swirko

NV De Troyer werd opgericht door wijlen Eric de Troyer in 1972. Sinds 1996 is het bedrijf een Family Owned Business (FOB) van de tweede generatie en staat onder de dagelijkse leiding van CEO Stefan Van Sande.